fredag 17 februari 2012

Jättemaränger



Maränger

Barnen har varit hemma idag med. Dagmamman fortfarande sjuk, men idag har farmor varit barnvakt.
När jag kom hem var det full fart. Vi började förbereda kalaset som vi ska ha imorgon.

Stora choklad maränger.
Så goda, enkla att göra men tar lite tid.




Flisan spritsar små maränger och bokstäver. Även sig sjäv emellanåt.



Blev inga bra bilder på jättemarängerna, ni får bättre bild imorgon.

Recept:  

7 st ekologiska äggvita.
5,5 dl strösocker
75 g mörk 70% choklad

1. Sätt på ugnen på 130 grader.

2. Blanda äggvitan och socker i en rostfri bunke.

3. Sänk ner bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning.
Kontrollera tempraturen med en stektermometer.

4. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med elvisp/bakmaskin tills den har kallnat.
Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då kommer du få en platt maräng.

Receptet är taget ifrån bästa Leila Lindholm.

5. Smält chokladen och blanda ner den. Försiktigt!

6. Klicka ut marängen med två skedar på en pllåt med bakplåtspapper.

7. Grädda dem i ugnen i 45-55min. Jag gillar när den är mjuk i mitten.

Inga kommentarer: