måndag 11 juli 2011

Lätt och snabbtbakat


Nu kommer receptet som fina Milla har frågat efter. Bättre sent än aldrig.

Det här brödet brukar vi ibland baka på helgerna. Det är ett snabbt och enkelt bröd som man kan variera med massa olika smaker.

Snabb helglimpa
2½ dl Rågmjöl ( gräna grovt )
2½ dl rågsikt
1tsk salt
2 tsk bakpulver
2 tsk mald fänkål ( om man vill ) 
3 dl filmjölk
1 msk honung
2 st rivna morötter

Blanda de torra ingredienserna först och sen tillsätt resterande.
Smörj en rak bakform och släta ut degen i den.
175 grader ca 45min.

Låt brödet svalna inlindat i bakduk ( brödet brukar vara uppätet innan det har svalnat i vår familj)

Jag gillar att ha filmjölk i bröd även rivna morötter tillsätter jag nästan i allt bröd. Brödet blir saftigare och nyttigare.
Man kan byta ut morötter mot vad man har hemma. Jag har gjort på olika frön och nötter det blir också jättegott.

Gott gottigottgott

  

1 kommentar:

Milla sa...

Åh, tuuuusen tack!! Nu ska här bakas :)

Kramar